Campanya de neteja de lleres de torrents en trams urbans

Dimecres, 15 de novembre de 2023 a les 17:00

Aquesta setmana han començat al Torrent de Can Bargalló els treballs de neteja i desbrossat de les lleres públiques dels torrents en trams urbans, amb l’objectiu de recuperar i mantenir-ne l’estat ecològic. S’intervindrà també als torrents de Ca n’Estella i de Cal Pau Pere.

L’actuació consisteix en l’eliminació de canya americana i d’altres espècies invasores, a més de treballs de desbròs, poda, retirada d’arbres morts i la replantació d’espècies autòctones. La retirada de la canya requereix de l’eliminació de les arrels amb un rebaix del terreny d'uns 50 cm. per evitar-ne el rebrot. Aquesta espècie té un creixement molt alt i quan s’asseca, en cas d’aiguat, pot obstruir els passos de vial i provocar esllavissades.

S’intervé en un 1,5 km de lleres, d’aquests 650 metres corresponen al Torrent de Can Bagalló, 440 metres al Torrent de Cal Pau Pere, i 350 metres al Torrent de Ca n’Estella, des de la línia de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya fins al camí de Ca n’Amat.

Els treballs es realitza una empresa especialitzada en el manteniment i conservació de lleres. El cost total de les obres és de 107.260,21 € (IVA inclòs) finançades per l’Agència Catalana de l’Aigua a través del Programa de manteniment i conservació de lleres públiques. Está previst que durin al voltant d’uns dos mesos.

 

Darrera actualització: 15.11.2023 | 14:48