Can Serra reobre dilluns el centre de dia

Dissabte, 3 de juliol de 2021 a les 17:30

El Centre de dia Can Serra tornarà a prestar el servei a partir del dilluns 5 de juliol, després que el Departament de Drets Socials de la Generalitat n’ha autoritzat la reobertura. La irrupció de la COVID-19 va obligar a tancar el servei ja fa 15 mesos.

L’equipament va tancar portes el 12 de març de 2020, dos dies abans del decret d’Estat d’alarma. L’abril de 2020, quan la pandèmia estava colpint amb força les residències com Can Serra, el centre de dia es va habilitar com a infermeria hospital, amb la instal·lació d’11 llits. Ara torna a reprendre l’activitat seguint els protocols d’higiene i seguretat establert i amb funcionament i espais del centre de dia seran totalment diferenciats de la residència.

Així, s’accedirà al centre de dia per un accés independent, també per sortir a l’exterior. Els usuaris del centre faran ús propi dels lavabos, espais d’activitats i menjador. Una de les novetats de la reobertura és que s’amplia l’espai destinat al centre amb la incorporació de la zona de màquines d’autovenda, que s’han reubicat, i que permet ocupar-lo amb menjador.

Pel que fa al personal, que arran del tancament s’havia derivat a l’atenció residencial, es reincorpora de nou al centre de dia, on disposen de vestuari propi.

El centre es posa en marxa amb 5 persones usuàries, xifra que s’anirà adequant a la capacitat del centre, especialment de cara al setembre quan es preveu que es normalitzi l’entrada habitual d’usuaris. El Centre de dia Can Serra disposa de 40 places, 30 de les quals són concertades amb la Generalitat.         

Darrera actualització: 03.07.2021 | 17:53