Carla i Lucas, dos germans campions

Dilluns, 18 de juliol de 2022 a les 17:00

Carla i Lucas Castel són germans i destacats esportistes sesrovirencs. Carla, de 8 anys, és campiona de Catalunya de Gimnàstica Artística i Lucas, que en té 10, va aconseguir dues medalles a la Final de Catalunya de Natació. Carla participa aquest dimecres en el Campionat d’Espanya que tindrà lloc a Pamplona.  

Carla Castel, gimnàstica
Carla va començar a practicar gimnàstica fa tres anys. Es va apuntar al campus de l’Estevestiu organitzat per l’associació Fem Gym i va descobrir que li agradava molt aquest esport. El primer any es va entrenar a l’Escola Esportiva de Gimnàstica Artística i Rítmica, al gimnàs del centre educatiu Vinya del Sastret.

Però aviat la seva monitora va veure el seu potencial i va aconsellar els seus pares portar-la a un club on pogués créixer com a esportista. Així va ser com va començar a entrenar en l’Abrera Gimnàstic Club, la seva entitat actual.

En el Campionat de Catalunya de Gimnàstica Artística celebrat a Vic els dies 9 i 10 de juliol, Carla Castel va quedar primera en les proves de salt, barra i terra en la categoria Via Olímpica 1.  Tot i que les paral·leles se li van resistir, va aconseguir situar-se entre les deu primeres d’aquest aparell. La suma de les quatre disciplines li va permetre aconseguir la medalla d’or a la modalitat individual de la classificació general.

El nou repte de la gimnasta sesrovirenca és aquest dimecres al Campionat d’Espanya. Carla arriba amb expectatives de fer medalla. Ja l’any passat, va aconseguir el bronze en paral·leles.

Lucas Castel, natació
L’altre campió de la família Castel és el Lucas. Ell practica la natació al Club Esportiu Àgora. Aquesta temporada ha participat en la Lliga Catalana Benjamí de la Federació Catalana de Natació, una competició formada per set proves que se desenvolupen des del mes d’octubre fins al mes de maig.

En cadascuna de les set jornades de la lliga, les proves van variant. Així el Lucas ha competit al llarg de la temporada en 50m papallona, 50m lliures, 50m esquena, 50m braça, 100m lliures, 100m esquena, 100m braça, 200m lliure i 200 estils.

Tota una temporada de treball va tenir recompensa en la Final Territorial de Natació, que va tenir lloc el passat 25 de juny a la piscina Sylvia Fontana de Tarragona. Lucas va pujar en dues ocasions al pòdium. Primer per recollir la medalla de bronze dels 100m lliures i després la de plata en la prova Q64.

Tots dos germans estudien a l’Agora Barcelona International School de Sant Esteve Sesrovires.

Darrera actualització: 18.07.2022 | 14:18

Imatges