César Alcalá es proclama Campió de Catalunya d’escacs per quarta vegada

Dissabte, 15 d'abril de 2023 a les 08:00

El jove jugador César Alcalá s'ha proclamat Campionat de Catalunya d'escacs per quart any consecutiu, al quedar primer en  la categoria sub18 del Campionat de Catalunya per Edats, que s’ha celebrat a Cambrils aquest mes d’abril. 

Des de l’entorn del jugador s’apunta que César Alcalá ha fet història en els escacs catalans al “guanyar quatre campionats absoluts de forma consecutiva”. L’esportista de Sant Esteve té en el seu palmarès l’or de primer any en sub16, segon any de sub16, primer any de sub18 i segon any de sub18. Quatre pòdiums en quatre anys seguits.

Mestre FIDE

A més, amb els resultats del mes d’abril, César Alcalá supera amb escreix els 2300 punts d’ELO FIDE i es converteix així en Mestre FIDE. El títol de Mestre FIDE és el tercer en importància de la Federació Internacional d’Escacs, només pel darrere dels de Gran Mestre i Mestre Internacional. El títol de Mestre FIDE, que es conserva de per vida, l’habilita com a professor d’escacs.

Campionat de Catalunya

En el Campionat de Catalunya, el sesrovirenc s’ha emportat el títol de campió sense perdre una sola ronda. Va obtenir 8 punts de 9 possibles i només va cedir dues taules. Va jugar la final sent ja Campió de Catalunya perquè va arribar amb un punt per sobre del segon classificat. César Alcalá va fer una novena ronda magistral i va treure un punt i mig al seu rival en la darrera partida.

Amb aquesta nova victòria, el sesrovirenc aconsegueix la classificació directa al Campionat d'Espanya i la invitació a nombrosos tornejos i esdeveniments.

César amb els quatre trofeus

 

Darrera actualització: 14.04.2023 | 17:58