Comença el curs escolar amb la gratuïtat del grup de 2-3 anys a La Ginesta i amb 1.563 alumnes als centres de Sant Esteve

Dilluns, 5 de setembre de 2022 a les 00:00

Avui ha començat el curs escolar als centres educatius d’infantil i primària de Sant Esteve Sesrovires. A l’institut Montserrat Colomer, l’inici serà aquest dimecres. En total, 1.563 alumnes. Aquest curs comença una setmana abans que altres anys i amb la gratuïtat del grup de 2-3 anys a la llar d’infants municipal La Ginesta. L’alcalde i el regidor d’Educació han visitat aquest matí les escoles per supervisar les obres de millora que l’Ajuntament ha realitzat durant l’estiu.

El curs escolar 2022-2023 deixa enrere la pandèmia i els centre educatius recuperen la normalitat, ja que es podran barrejar els grups i no caldrà fer grups bombolla.

Les xifres d’alumnes matriculats als centre educatius és similar al d’altres anys, amb 302 estudiants a La Roureda, 195 a Vinya del Sastret  i 560 a l’Institut.  Àgora Internacional Barcelona té aquest curs 412 alumnes.

Gratuïtat del grup de 2-3 anys
Una de les principals novetats del nou curs és la gratuïtat del curs de 2-3 anys, conegut abans popularment com P2 i que ara passar a dir-se I-2. Aquesta decisió ha fet augmentar les matriculacions a la llar d’infants municipal.  La Ginesta ha passat dels 62 nens i nenes de l’any passat als 94 de l’actual curs. La regidoria d’Educació considera essencial aquesta etapa en l’àmbit educatiu i confia en què el proper any la Generalitat estengui aquesta gratuïtat a I-1. 

Avançament del calendari escolar
El calendari escolar s’ha avançat aquest any una setmana, fet que ha obligat als equips docents a fer un sobreesforç perquè han tingut menys temps per preparar-se el nou curs. El regidor d’Educació, Òscar Rodríguez, ha destacat que “cal posar de relleu la tasca dels mestres” i ha afegit que “s’haurà de valorar més endavant si la decisió de la Generalitat d’avançar el curs és una decisió encertada o no”.

Millores als centres educatius
Com cada any, l’Ajuntament ha aprofitat les vacances escolars per realitzar obres de manteniment i millora en els centre educatius. Aprofitant el primer dia de les escoles, l’alcalde Enric Carbonell i el regidor d’Educació, Òscar Rodríguez, han visitat aquest mati La Roureda i Vinya del Sastret per supervisar les tasques de condicionament i neteja. En el cas de la Roureda, s’ha rehabilitat una de les cobertes, lavabos i porxos. A més hi ha en marxa un projecte de rehabilitació de les aules de l’edifici antic.

 

Darrera actualització: 05.09.2022 | 18:18