Comença la substitució de 1.700 punts d’enllumenat públic per tecnologia LED

Dimarts, 20 de juliol de 2021 a les 19:00

Aquesta setmana ha començat la instal·lació de 1.700 llumeneres LED en zones residencials del municipi. Els treballs, que s’han iniciat al primer polígon de Vallserrat, es preveu que finalitzin a la tardor. És la primera fase d’un pla de renovació integral de l’enllumenat públic.  

El carrer Estatut, al primer polígon de Vallserrat ha estat el primer carrer on s’han substituït les llumeneres de vapor per LED. Aquesta tecnologia té impacte directe en el consum, reduïnt-lo a la meitat, i en la contaminació lumínica ja que concentra més la llum i, per tant, millorarà el cel nocturn del municipi. També comportarà un estalvi en la potència contractada.  

L’adquisició del material s’ha formalitzat a través de l’Acord marc d’eficiència en l’enllumenat públic de l’ACM. La inversió puja 400.000€ i inclou també el seu manteniment.

La renovació de l’enllumenat s’executarà per fases. Després d’aquesta primera fase que abasta zones residencials, l’Ajuntament té previst donar-hi continuïtat amb properes fases en els polígons industrials i zones urbanitzades més recentment.

El pla de substitució de l’enllumenat públic s’emmarca en l’aposta del govern municipal cap a un model sostenible i eficient dels serveis públics. En aquest sentit, l’Ajuntament està ultimant la instal·lació de sistemes d’energies renovables en diversos equipaments municipals.

 

Darrera actualització: 20.07.2021 | 15:54