Comença la tramitació per ampliar el camí del Motor amb un itinerari segur per a vianants

Divendres, 24 de març de 2023 a les 20:00

El Ple de març ha iniciat la tramitació per modificar el planejament a l’àmbit del camí del Motor a tocar del nucli urbà. És un pas necessari per poder executar una futura ampliació d’aquest vial per incorporar un itinerari segur per a vianants així com l’adequació de la zona d’accés i aparcament al Parc Canals i Nubiola. 

Actualment l’Ajuntament ja té redactat l’avantprojecte de reurbanització del camí del Motor, que servirà com a base del futur projecte d'urbanització que haurà de ser definit pels corresponents processos de participació ciutadana. La intervenció està recollida en Pla Director d’Espai Públic de Sant Esteve Sesrovires de 2019 i preveu l'adaptació d'aquest antic camí asfaltat. Recull la millora de l’accessibilitat, especialment per als vianants, incorporant una via segregada per al passeig, il·luminada i amb punts de descans. 

L’actuació requereix d’una modificació de planejament prèvia per tal de regular la clau de protecció en aquest àmbit i per definir les afectacions en sòl urbà necessàries per a l’ampliació d’aquest camí. Tot i que en el seu recorregut discorre majoritàriament en sòl rústic, en els seus extrems trepitja sòl urbà. Això comportarà l’expropiació de 143 metres de terreny privat. 

Paral·lelament, l’Ajuntament està treballant en l’avantprojecte d’ampliació del camí de Can Tobelleta, un vial molt utilitzat per la ciutadania per la seva connexió entre els barris de Ca n’Amat i de Vallserrat.

La modificació de planejament es va aprovar inicialment amb els vots favorables de PSC, ARases, Ciutadans i Sesrovires en Comú i l’abstenció d’Alternativa Unitària. Esquerra va votar-hi en contra.  
 

Darrera actualització: 24.03.2023 | 18:01