Conferències al voltant de la salut per als alumnes de l’institut

Dijous, 9 de març de 2023 a les 08:30

Amb la coordinació del PIDCES, tant el CAP de Sant Esteve com el projecte Cabalbaix estan portant a termes diverses iniciatives per parlar de qüestions de salut als joves de l’Institut Montserrat Colomer. Les properes xerrades abordaran temes com la sexualitat o les conseqüències del tabac i de l’alcohol. També s’impartirà un taller de primers auxilis.

El PIDCES és el Punt d’Informació i Dinamització en el Centre d’Educació Secundària. La seva funció és tant informar l’alumnat com desenvolupar activitats d’interès per al jovent. Les accions del PIDCES es realitzen amb el consens de la direcció de l’institut i amb la col·laboració de diverses àrees de l’Ajuntament i d’institucions i organismes públics.

CAP
Des del CAP ja s’han impartit diversos tallers al centre sobre sexualitat  per als alumnes de 1r i 2n de l’ESO. La propera de les activitats programades serà aquest mes de març i estarà destinada a impartir un taller de primers auxilis als estudiants de 4t. Per als de 3r, tindrà lloc al maig una xerrada sobre les malalties de transmissions sexual, els mètodes contraceptius i l’equitat menstrual.

A principis de curs, el CAP també va visitar el centre educatiu per tractar el tema del bullying. El taller va anar destinat als cursos de 1r de l’ESO.

Cabalbaix
Cabalbaix, el projecte comarcal per a la prevenció de drogues i comportaments de risc, organitza al març un taller sobre tabac i alcohol per a l’alumnat de 2n d’ESO. A través de la participació i de la converses, s’abordarà de manera crítica i reflexiva el consum d’aquestes substàncies.

Aquesta és la segona acció de Cabalbaix en aquest curs acadèmic a l’Institut Montserrat Colomer. La primera va ser el passat mes de desembre amb l’obra de teatre No em ratllis, que es va representar al Casino per sensibilitzar sobre les conductes de risc associades al consum de drogues.

Darrera actualització: 09.03.2023 | 08:48