El govern municipal de Sant Esteve presenta el Pla d’Acció Municipal 2023-2027

Divendres, 1 de març de 2024

Avui s’ha presentat al Teatre Municipal El Casino el Pla d’acció Municipal (PAM) pel període 2023-2027. L’alcalde Enric Carbonell ha explicat les línies estratègiques i les actuacions prioritàries del govern municipal per l’actual mandat.

El Pla d’Actuació Municipal recull de forma detallada els objectius i les accions del govern municipal amb la previsió de dates de finalització de cada actuació. S’estructura a partir de sis grans eixos a partir dels quals es despleguen 22 objectius estratègics i 51 objectius operatius. És un document marc permeable a les noves prioritats i necessitats, és a dir, que està obert als reptes que el consistori tingui al llarg de la legislatura actual i a les aportacions de la ciutadania.

L’alcalde Enric Carbonell ha assegurat que “estem satisfets de poder complir allò que vam prometre en el moment de signar el pacte entre els dos grups que formen el govern de Sant Esteve, PSC i ARA i Sempre Sant Esteve: fer un Pla d’Acció Municipal perquè els veïns i veïnes puguin veure el recorregut de la nostra gestió”. Ha destacat que “és un exercici de transparència cap a la ciutadania”.

Eixos principals del PAM:

    Ens volem quedar a Sant Esteve. Inclou un ampli ventall d’objectius com ara la generació d’habitatge, la modernització dels espai públics, el creixement del comerç local i el suport a les empreses, sense oblidar l’aposta per la màxima ocupació, l’atenció al consumidor i la projecció turística del municipi.

    Societat ecològica. fa especial incidència en la transformació energètica i ecologia. També aposta per una nova visió de la mobilitat

    Municipi feminista i igualitari. conté un conjunt de mesures per avançar en la igualtat entre homes i dones. Però també es vol incidir en la igualtat en tots els àmbits.

    Les persones, la nostra prioritat. Presta atenció al sector de les cures, la joventut, la salut, l’esport, la cultura i tots aquells aspectes relacionats amb la prestació de serveis a la ciutadania.

    Els barris, el batec de Sant Esteve pretén millorar els barris del municipi a través de millorar la connectivitat, les infraestructures i els equipaments

    Sant Esteve transparent i participatiu. Compromís de consolidar els mecanismes de participació ciutadana i de donar comptes de l’acció de govern.

Per l’alcalde “el PAM busca en totes les seves actuacions, que són centenars, complir els objectius que ens hem fixat per fer de Sant Esteve un poble que cuida. Parlem de disposar d’un bon espai públic, de prou habitatge, de tenir oportunitats laborals i de creixement, de comprometre’ns amb el medi ambient i els barris, en definitiva, viure a Sant Esteve tenint a l’abast tot allò que ens acompanya en el dia a día i en totes les etapes de la vida”.

El PAM s’acompanya d’un sistema d'indicadors de seguiment que permetrà tant a la ciutadania com al propi govern avaluar-ne el grau d'execució, fent més transparent l’acció del govern. L’eina web estarà disponible en breu.

Darrera actualització: 1.03.2024 | 21:04