El Parc Central es projecta com un espai urbà familiar i inclusiu

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 19:00

L’Ajuntament ha presentat l’avantprojecte del Parc Central, una proposta per reurbanitzar l’actual espai verd d’uns 6.700 m2 de Vinya La Passada i convertir-lo en un parc pensat per a les famílies, on poder gaudir del joc, el passeig i l’esport al centre del municipi. L’actuació està recollida en el Pla director de l’espai públic.  

La recuperació d’aquest espai té com a objectiu dotar Sant Esteve d’un parc urbà inclusiu i d’accés universal que dinamitzi l’activitat al centre del poble i contribueix a la millora de la qualitat de vida de la ciutadania. Es proposa reactivar l’ús d’aquest espai amb un ampli ventall d’equipament de joc i esport per a totes les edats, transformar el parc en un espai inclusiu d’accés universal i amb visió de gènere, i millorar l’accessibilitat dels accessos, amb la supressió d’escales i l’ampliació de voreres, i la connexió de recorreguts interns.

L’avantprojecte recull una gran àrea de jocs infantils amb elements inclusius i per a totes les edats, àrees de descans i una zona de taules i bancs. L’àrea d’esports, jocs i salut comptaria amb elements de gimnàs a l’aire lliure, taules de ping pong, i taules de joc.

Amb la reurbanització d’aquest àmbit es vol millorar també la connexió amb el seu entorn. El conjunt format pel futur Parc Central, el Complex esportiu Municipal, l’Escola La Roureda i l’Institut Montserrat Colomer es convertiran en un nou eix dinamitzador en el centre urbà.  

Darrera actualització: 03.04.2023 | 20:26