El sesrovirenc Oriol Boltà participa en l’Olimpíada Internacional de Filosofia

Dimarts, 16 de maig de 2023 a les 14:00

El sesrovirenc Oriol Boltà Martínez acaba de tornar de Grècia on ha participat en la 31a edició de l’Olimpíada Internacional de Filosofia (IPO 2023). El jove estudiant de l’escola Àgora ha obtingut un excel·lent resultat, ja que s’ha quedat a un pas d’obtenir una menció d’honor. Oriol Boltà va participar-hi després de classificar-se en la final d’Espanya.

Estudiant a l’escola Àgora
Oriol Boltà estudia primer de batxillerat a l’Àgora Barcelona International School. La seva professora de filosofia, Angélica Ramírez, el va proposar escriure un assaig per participar en el procés de selecció per triar els representats d’Espanya a l’Olimpíada Internacional de Filosofia, un esdeveniment en què participen estudiants de secundària d’arreu del món.

Els candidats havien d’escriure un assaig filosòfic en un idioma diferent a la seva llengua materna. El tema de l’assaig havia de coincidir amb el lema de la convocatòria d’enguany: A life in fair competion (una vida en una competició justa).  Oriol Boltà va ser escollit com a representat d’Espanya, conjuntament amb un altre estudiant de Badajoz.

Olimpíada
L’Olimpíada ha tingut lloc de l’11 al 14 de maig a la ciutat grega d’Olímpia amb la participació de 47 països. L’organització de l’esdeveniment ha destacat “l’excepcional qualitat” dels treballs que s’han presentat aquest any.

L’Olimpíada Internacional de Filosofia compta amb el patrocini de la UNESCO i de la Federació Internacional de Societats de Filosofia.

Darrera actualització: 16.05.2023 | 12:11