El tema del refugiats, eix central del debat sobre Europa a Sant Esteve Sesrovires

Divendres, 2 de juny de 2017 a les 14:30

Sant Esteve Sesrovires dedica la tercera sessió de les jornades sobre Europa a reflexionar sobre el tema dels refugiats. Una de les ponències anirà a càrrec de la sesrovirenca Clara Calderó, voluntària en dos camps de refugiats. La taula rodona també comptarà amb una àmplia delegació de membres de la societat civil de la població italiana de Miglianico. L’acte tindrà lloc dissabte, 3 de juny, a les 19.00h, a la Sala Domènech i Estapà. L’entrada és gratuïta i no cal inscripció prèvia.

Nosaltres i ells
Sota el títol de Nosaltres i ells, el projecte El futur de les petites ciutats d’Europa s’endinsa aquest cap de setmana en la crisi humanitària dels refugiats. L’opinió pública s’ha vist sacsejada per les imatges del drama d’aquelles persones que fugen de la guerra o de la pobresa que flagel·la els seus països.

Sant Esteve Sesrovires s’ha mostrat sensible per aquesta problemàtica. Una de les entitats del municipi és Veïns per la pau, que va néixer arran de la guerra de Síria. L’associació explicarà les diverses iniciatives solidàries que ha portat a terme.

Altra de les intervencions serà la de Clara Calderó, estudiant de Relacions Internacionals i coneixedora d’aquesta problemàtica de primera mà.  Calderó va ser voluntària als camps de refugiats de Ritsona i Inofyta al juliol de 2016.

Delegació italiana
La delegació italiana vindrà aquest cap de setmana encapçalada per Massimo Sulpizio, conseller d’Educació, Infància i Adolescència, el qual estarà acompanyat per representats de diverses entitats de Miglianico, concretament d’Antonello Antonelli (President d’Azione Cattolica  i membre de la Comissió de  Cultura),  Annalisa Palladinetti (Directiva de l’Associació  Don Vincenzo Pizzica – Caritas), Emilia Baldassare (vicepresidenta de l’Escola Elemental i Mitja de Miglianico),  Cinzia Diotallevi ( Directiva de l’entitat local Proloco i de Miglianico Cambia) i  Franco Timperio (Associació de Carabinieri).

El projecte El futur de les petites ciutats d’Europa es complementa amb l’agermanament amb el poble de Miglianico, motiu pel qual també es realitzen activitats culturals paral·leles a les conferències perquè la comitiva italiana puguin conèixer més a fons Sant Esteve Sesrovires.

 

Darrera actualització: 02.06.2017 | 15:03