Els municipis de l’EAP Martorell Rural reclamen més metges al Departament de Salut

Dimecres, 12 d'abril de 2023 a les 16:30

Els alcaldes dels cinc municipis de la zona EAP Martorell Rural s’han reunit per analitzar la situació que viu l’atenció primària a Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Gelida, Masquefa i Sant Llorenç d’Hortons. Entre altres mesures, els responsables municipals reclamen al Departament de Salut de la Generalitat la cobertura íntegra i urgent de les actuals 15 places de metge que hi ha habilitades a l’EAP Martorell Rural. Actualment només n’hi ha cobertes 8.

Els alcaldes també sol·liciten una reunió amb el Departament de Salut per analitzar conjuntament la problemàtica. Consideren que cal una recomposició de l’EAP per tal d’evitar que la població s’hagi de desplaçar, ja que no hi ha una connexió amb el transport públic adequada. Finalment, també demanen una millor gestió dels recursos actuals per tal de garantir una atenció més acurada a veïns i veïnes.

D’altra banda, l’alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, també va participar el passat 31 de març a Martorell en una trobada de municipis del Baix Llobregat Nord per demanar a la Generalitat un nou CUAP que solucioni la saturació de les urgències de primària a l’Hospital de Martorell, i més efectius dels Mossos per garantir la seguretat a la via pública.

Darrera actualització: 12.04.2023 | 16:40