Entren en funcionament en fase de proves les 15 càmeres de videovigilància instal·lades al municipi

Dimarts, 26 de juliol de 2022 a les 18:30

Sant Esteve ja ha completat la instal·lació del sistema de videovigilància amb un total de 15 càmeres que actualment operen en mode de proves. S’estan realitzant els darrers ajustaments tècnics i completant la formació a la Policia Local. L’alcalde Enric Carbonell i la regidora de Seguretat Ciutadana, Roser Brosed, han visitat avui el centre de control a les dependències policials.

El sistema compta amb 15 càmeres, 10 de les quals són unitats lectores de matrícules, i 10 punts de control repartits en accessos al nucli urbà, inclosa l’estació, i també en barris i urbanitzacions. Tenen com a objectiu reforçar la seguretat ciutadana i el control del trànsit. En les primeres dades recollides, s’han registrat uns 25.000 passos de vehicles diaris en les diferents entrades i sortides del municipi. 

La tecnologia implementada permet múltiples funcionalitats. La lectura de matrícules facilita la detecció i control de vehicles en casos de robatoris o persones relacionades amb violència de gènere. És a més un recurs important per a la col·laboració amb altres cossos de seguretat com Mossos. 

També s’obtenen dades estadístiques sobre emissions contaminants vinculades a les etiquetes mediambientals dels vehicles, velocitats de circulació, o alçades i tonatge. D’aquesta manera es poden determinar mesures correctores. 
 

Darrera actualització: 26.07.2022 | 19:51