Es reprenen els treballs d'obertura de la franja contraincendis de Can Bargalló

Divendres, 9 de febrer de 2024

Aquesta setmana s’han reprès les obres d´obertura de la franja perimetral de protecció contra incendis forestals al barri de Can Bargalló. L’objectiu de l’actuació és reduir la intensitat del foc en cas d'incendi i facilitar les tasques dels serveis d'extinció, a més de limitar la propagació cap a zona boscosa. Està previst que els treballs tinguin una durada d’un mes. 

La franja ocuparà una superfície de 3,87 hectàrees i uns 25 metres d'amplada. Envoltarà el perímetre del barri per tal d’actuar com a protecció davant del foc. Per aquest motiu, ha de ser una zona de baixa combustibilitat, és a dir, ha d’estar neta, lliure de vegetació seca, un estrat arbori aclarit (menys de 150 peus per hectàrea) i sense continuïtat entre capçades. També és important que les parcel·les i zones verdes interiors a la franja estiguin en les mateixes condicions.

En aquest sentit, l’Ajuntament es va reunir amb l’associació de veïns i els va informar per escrit d’aquesta actuació i de la importància de la mateixa, malgrat comporti canvis en el paisatge i l’eliminació d’alguns arbres.

Les franges estan regulades per la Llei 5/2003, de 22 d’abril, de mesures de prevenció dels incendis forestals i són d’obligat compliment. Són importants per reduir el risc de propagació d'un incendi, per protegir les persones de la urbanització i les propietats, alhora que han de facilitar l’accés dels equips d’extinció a tot el perímetre.

Els barris de Ca n’Amat i Pou del Merli ja compten amb aquest tipus de franja de protecció. Per a la resta d’urbanitzacions del municipi, l’Ajuntament ja ha sol·licitat a la Diputació la redacció dels projectes de franges perimetrals.

Mapa

Descripción generada automáticamente

 

 

Darrera actualització: 9.02.2024 | 13:17