Exposició sobre el fotògraf Francesc Català-Roca a la Biblioteca Municipal

Diumenge, 18 de febrer de 2024

A partir del pròxim dimecres, la Biblioteca Municipal acull una exposició sobre Francesc Català-Roca (1922-1998), un dels fotògrafs catalans més importants del segle XX. Entre altres guardons, va rebre el Premi Nacional d’Arts Plàstiques per una obra que està format per 200.000 negatius i que són el retrat de la vida quotidiana de tota una generació.

L’any 2022 es va celebrar el centenari del naixement de Francesc Català-Roca, fill del fotògraf i teòric Pere Català Pic. Català-Roca va mantenir viu a la seva obra l'esperit d'avantguarda que pràcticament havia desaparegut durant el franquisme i va obrir camins a tota una generació.

La seva obra fotogràfica és un retrat de la vida quotidiana del segle XX a Espanya: les ciutats, els pobles, els paisatges i també els protagonistes de la cultura.

Professional conscient del llenguatge, va ser pioner en inserir la fotografia en la publicitat, va trencar els estrets marges que el món de l'art reservava a la fotografia documental introduint-la a les galeries. També va aplicar la fotografia al disseny i l’arquitectura. A més, Francesc Català-Roca va col·laborar amb les seves fotografies en l’edició de llibres, cartells i revistes il·lustrades.

L’exposició es podrà visitar fins al 9 de març.

Darrera actualització: 16.02.2024 | 13:29