Jornades contra la LGTBIfòbia amb contacontes i monòleg

Dilluns, 16 de maig de 2022

Amb motiu del Dia Internacional contra l’Homofòbia, Transfòbia i la Bifòbia, la regidoria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI organitza les Jornades contra la LGTBIfòbia. El programa d’activitats inclou aquest dimarts un contacontes de ‘PiraTrans Carabarco’, a càrrec del Pirata Pedorreta, i divendres hi haurà un monòleg a càrrec de Marc Llinàs que abordarà la identitat sexual des de l’humor.

Coincidint amb la data de commemoració, el 17 de maig, a les 17.00 hores, la plaça Xic Mateu acollirà el contacontes ‘Piratrans Carabarco’ a càrrec de l’artista sesrovirenc Jordi Prunes. ‘Piratrans Carabarco’ és un dels títols inclosos en La Maleta Violeta, una guia de literatura infantil i juvenil per la igualtat de gènere, editada per l’Àrea d’Igualtat i que pot consultar-se al web municipal.

D’altra banda, divendres 20 de maig, a les 22.00 hores, a l’aparcament del Casino, Marc Llinàs oferirà un monòleg en clau d’humor sobre la identitat sexual.  En paraules de l’artista: “la idea és explicar la meva quotidianitat com a noi trans amb naturalitat i humor, perquè així és com jo la visc. Curiosament he vist moltes pel·lícules sobre el tema que m’havien preparat perquè la meva vida fos un drama, però estic bastant bé. Crec que el pitjor que em passa és ser autònom…”.

El 17 de maig, Dia Internacional de la lluita contra l'Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la bifòbia i la transfòbia, es va establir quan l’any 1990 l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista transtorns sexuals. Aquesta commemoració recorda que cal donar resposta a tota situació de discriminació, d'injustícia i de violència envers les persones per la seva identitat de gènere o les seves orientacions sexuals i afectives.

Des de la regidoria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI es continua treballant i fomentant la conscienciació social i en la defensa dels drets de totes i tots, independentment de l'orientació o identitat sexual. 

Darrera actualització: 16.05.2022 | 14:50