La cultura, protagonista de les activitats de Sant Jordi

Divendres, 12 d’abril de 2024

Amb l’hora del conte de demà dissabte a la biblioteca sobre la llegenda de Sant Jordi arrenca el programa d’activitats per celebrar la diada del 23 d’abril.  Del 13 al 28 d’abril, s’han programat activitats com ara lectura de poemes, titelles i sardanes. El diumenge 21 d’abril hi haurà la Cursa de Sant Jordi i el mateix 23 d’abril, el lliurament dels premis Sesrovirencs de l’any.

Actes a la biblioteca
L’hora del conte d’aquest mes està dedicada a Sant Jordi, una llegenda. Tindrà lloc a la Biblioteca Joan Pomar i Solà demà dissabte, a les 11.30 hores. La biblioteca també acollirà una altra activitat relaciona amb Sant Jordi el dimecres 17 d’abril. En aquesta ocasió serà un taller infantil per aprendre a fer roses de sabó.

Cursa i sardanes
La popular cursa de Sant Jordi arriba enguany a la 36a edició. El tret de sortida serà el diumenge 21 d’abril, a la plaça Xic Mateu. Enguany hi ha dues modalitats d’inscripció. Més informació en aquest enllaç.

Les sardanes estaran presents en aquest mes dedicat a Sant Jordi. La música de la Cobla Principal de Terrassa acompanyarà les rotllanes que es formaran el diumenge 21 d’abril, a la plaça de la Vila, a partir de les 12.30 hores.

Diada de Sant Jordi
La literatura és un element essencial de la festa de Sant Jordi. El mateix 23 d’abril, els alumnes de 5è i 6è de Vinya del Sastret llegiran narracions i versos durant l’intercanvi poètic que tindran amb les persones majors al Casal de la Gent Gran. Per la seva banda, l’alumnat de 6è de La Roureda també participarà en l’intercanvi poètic al Casal de la Gent Gran i, a més, els de 5è i 6è també llegiran poemes la plaça Xic Mateu.

Durant tot el matí de la diada de Sant Jordi, la Biblioteca Municipal estarà present a la plaça Xic Mateu per presentar les darreres novetats literàries.

Al vespre, el Teatre Municipal El Casino acollirà una nova edició dels premis Sesrovirencs de l’any en les categories de persona, entitat i activitat més destacada durant l’any 2023.

Titelles
Finalment, la companyia 3/5 de 15 oferirà un espectacle de titlles el diumenge 28 d’abril sobre històries i llegendes medievals. La funció començarà a les 12.00 hores a la plaça Xic Mateu.

Darrera actualització: 12.04.2024 | 13:43