La regidoria de Salut impulsa el projecte Rutes Urbanes Saludables

Dimarts, 7 de març de 2023 a les 11:00

Amb l’objectiu de contribuir a la millora de la salut en la ciutadania mitjançant la pràctica regular d’activitat física, l’Ajuntament ha creat les Rutes Urbanes Saludables. Es tracta de tres itineraris, amb distàncies de 3, 6 i 9 quilòmetres, dins de la trama urbana i totalment il·luminats. Les rutes es presentaran el 19 de març en una jornada lúdica i participativa. 

El projecte consta de tres recorreguts, tot ells amb sortida des de la plaça Xic Mateu La ruta més curta és de 3 km. i transcorre gairebé plana per carrers del centre urbà i La Coma. La segona ruta, amb una distància de 6 Km. s’endinsa pel barri de Ca n’Amat i presenta un desnivell positiu de 132 metres. I la darrera proposta és de 9 km que recorren principalment Vallserrat fins al 3r polígon i amb un desnivell positiu de 192 metres.

L’Àrea de Salut ha editat un díptic informatiu amb els itineraris i les característiques de les rutes i amb consells pràctics a l’hora de realitzar-les. També ofereix recomanacions per a una pràctica física saludable. Estarà disponible als equipaments municipals i al web de l’Ajuntament des d’on es podran seguir les rutes en línia per l’app wikiloc.

En els propers dies està previst que es col·loqui la senyalització dels recorreguts i un panell informatiu a la plaça xic Mateu. Atès que són recorreguts totalment il·luminats es poden realitzar-se sense llum natural a qualsevol època de l’any.

El projecte Rutes Saludables es presentarà el proper 19 de març amb una jornada participativa on es faran tres sortides, una per cadascun dels itineraris i que acabarà amb un esmorzar per a totes les persones participants. En breu s’informarà de les inscripcions.

 

Darrera actualització: 07.03.2023 | 11:02