La renovació de l’enllumenat públic amb LED, a punt de completar-se

Dijous, 8 de febrer de 2024

La segona i última fase del Pla de renovació integral de l’enllumenat públic del municipi es troba en el tram final. S’han instal·lat 1.300 de les 1.500 lluminàries que completen tota l’àrea residencial i polígons industrials. Paral·lelament des del gener s’estan executant treballs de reposició i reparació de fanals malmesos.   

En aquests moments, s’està completant el desplegament de tecnología LED led al polígon industrial Ca n’Estella, l’últim que resta per renovar. En aquesta segona fase s’han invertit 695.000€ finançats en un 90% per la Diputació de Barcelona. 

Part del projecte inclou també actuacions de reparació, tant en polígons com en residencial. En el cas de les zones industrials, es tracta de punts de llum malmesos per accidents generalmente ocasionats pel contacte de vehicles grans amb les columnes. En els punts que es considerin conflictius es reubicaran allunyant-los del vial. 

La reparacions en zona urbana van des de reposició de punts de llum amb la instal·lació d’un collarí de protecció a la base, fins a un reforç lumínic en aquelles zones poc il·luminades. 

Està previst que els treballs d’aquesta última fase acabin durant la primavera. Un cop completats, Sant Esteve Sesrovires haurà renovat 3.225 lluminàries amb tecnología LED. 

A banda de les actuacions de reparació recollides en aquesta segona fase, l’Ajuntament encarregarà un projecte complementari que incorpori les noves necessitats que han anat sorgint des de l'aprovació del projecte inicial.  

Darrera actualització: 8.02.2024 | 14:34