La resolució de delictes al municipi se situa per sobre de la mitjana catalana

Dimecres, 7 de juliol de 2021 a les 14:00

El percentatge de resolució dels fets delictius a Sant Esteve és del 44%, superior a la mitjana catalana, amb un 25%. És una de les dades destacades de la Junta Local de Seguretat celebrada ahir. També s’evidencia que, entre març de 2020 i abril de 2021, han caigut els robatoris amb força, especialment en domicilis, i s’ha produït un augment d’estafes i operacions relacionades amb estupefaents.   

La Junta Local de Seguretat reuneix els responsables dels diferents cossos de seguretat que intervenen al municipi amb l’alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana. En la aquesta trobada es dona compte de les actuacions i s’analitza l’evolució de les dades de Policia Local, Mossos, Policia Nacional i Guardia Civil.

En destaca l’índex de resolució de delictes que actualment al municipi és del 44%, per sobre de la mitjana de Catalunya, amb un 25%. També la caiguda dels fets delictius que han baixat de 337 a 307 entre abril 2019-març 2020 i abril 2020-març 2021. Cauen especialment els delictes contra el patrimoni en un 17,8%. És significatiu el descens dels robatoris amb força amb un 62%, percentatge que en el cas dels robatoris amb força en domicilis baixa fins al 87,8%.

El confinament i les limitacions de mobilitat durant l’estat d’alarma són alguns dels aspectes que s’evidencien en els resultats del darrer període marcat per la pandèmia. En el cas de la Policia Local ha experimentat un augment important de les trucades i dels serveis com a policia assistencial. També ha tingut impacte en el servei d’expedició de DNI a l’ajuntament que s’ha vist interromput i el número d’expedicions ha baixat de 394 a les 153. En aquest sentit, la regidora de Seguretat Ciutadana va demanar a la Policia Nacional que es pugui garantir la continuïtat d’aquest servei molt demandat per la ciutadania.  

L’alcalde, Enric Carbonell, i la regidora de Seguretat Ciutadana, Roser Brosed, van agrair a tots els cossos de seguretat la seva feina al municipi així com la col·laboració existent entre ells.  

 

 

    

 

 

 

Darrera actualització: 07.07.2021 | 15:07