La Setmana de la Lactància Materna difon els avantatges de donar el pit

Diumenge, 16 d'octubre de 2022 a les 08:00

Amb l’objectiu de donar visibilitat a l’alletament matern, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), juntament amb l´ASSIR Baix Llobregat Nord – Atenció Primària Metropolitana Sud i el suport dels Ajuntaments del Baix Llobregat Nord organitzen la Setmana de la Lactància Materna, que tindrà lloc del 16 al 21 d’octubre.

Durant una setmana se celebren diferents activitats per tal de promocionar i donar a conèixer  la lactància materna i els seus avantatges tant per a la mare com per al nadó.

Amb el lema Impulsem la lactància materna. Recolzant i educant, l´Aliança Mundial per a l’Acció sobre la Lactància Materna  organitza cada any  des del 2002 la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Aquest any es centra en enfortir la capacitat que tenen els diferents àmbits implicats en protegir, promoure i donar suport a la lactància materna en diferents nivells de la societat.

Els objectius a nivell internacional són:

  • Informar a les persones del seu paper en l´enfortiment de la cadena efectiva com a suport de la lactància materna.
  • Establir la lactància materna com a part d’una bona nutrició, seguretat alimentària i reducció de les desigualtats.
  • Interactuar amb persones i organitzacions de tota la cadena efectiva de suport a la lactància materna.
  • Incidir a l’acció per enfortir la capacitat dels actors i els sistemes per un canvi transformador.

Durant tota la setmana, la Lactància Materna serà present al Baix Llobregat Nord i la FHSJDM treballarà també per aquests objectius amb xerrades en directe i tallers, juntament amb els tradicionals concursos de fotografia i dibuix per a tothom. Les diferents activitats es poden consultar en aquesta web: https://fhsjdm.cat/setmana-de-la-lactancia-materna-2022/

Per al proper any, l'Àrea de Salut preveu acollir a Sant Esteve alguns dels actes de la campanya.

 

Darrera actualització: 14.10.2022 | 09:26