L’AFA de La Roureda transforma el pati com a espai d’aprenentatge

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 15:00

L’Associació de Famílies de l’Alumnat de La Roureda impulsa el projecte “Pati com a espai d'Aprenentatge” per tal de poder-hi desenvolupar activitats d’ensenyament i aprenentatge. La iniciativa arrenca amb la transformació del pati de primària i compta amb la col·laboració del centre educatiu i de l’Ajuntament. Avui han començat els treballs d’aquesta primera intervenció.   

El projecte “Pati com a espai d'Aprenentatge” té com a objectiu modelar i adequar els patis de La Roureda a la seva funció educativa, convertint-los en espais estimuladors de la capacitat de jugar dels infants i del desenvolupament de les seves funcions motrius, cognitives i socials. Els espais estan pensats per ser explorats i viscuts, fomentant la coeducació i altres continguts curriculars inclosos en el projecte educatiu del centre.  

El primer dels espais que es transforma és el pati de l’edifici de primària. Amb les accions de millora que s’hi duran a terme es convertirà en un lloc on desenvolupar diverses activitats d’ensenyament i aprenentatge, donant continuïtat entre l’interior i l’exterior de l’escola. 
 
En la planificació del nou disseny dels patis s’han tingut en compte diversos aspectes: des de la mida i el tipus de superfície, els desnivells, la presència d’elements naturals (d'aromes, colors i textures), també d’elements estimuladors i aglutinadors de joc, fins a la incorporació d’espais on establir diversos tipus de relacions (moments de tranquil·litat, joc col·lectiu, joc simbòlic, etc.). 

La posada en marxa d’aquesta iniciativa contribueix a potenciar l’entorn natural de l’escola i alhora donar als infants més responsabilitat sobre el seu espai del pati, millorar l’esperit científic dels infants, promoure la lectura com una oportunitat de gaudir en un entorn natural, promoure un pati inclusiu, entre d’altres.

El projecte s’anirà desenvolupant de manera progressiva pels diversos espais exteriors de l’escola. Està previst que els treballs d’aquesta primera fase s’executin en una setmana. Compta amb el suport tècnic i econòmic de l’Ajuntament, que aquest curs hi aporta 3.500€. La voluntat municipal és contribuir al desenvolupament d’aquesta iniciativa per a la millora de la qualitat educativa a Sant Esteve.  

Darrera actualització: 29.06.2022 | 14:47