L’Ajuntament amplia el desplegament de desfibril·ladors fins als quinze aparells

Dimecres, 13 de juliol de 2022 a les 21:15

Sant Esteve compta des d’avui amb una quinzena de zones cardioprotegides. Des d’aquest matí s’estan instal·lant 6 nous DEA o desfibril·ladors que se sumen als 9 existents. D’aquesta manera, la regidoria de Salut amplia la cobertura als barris, incorporant Can Prats, Can Bargalló i Pou del Merli i també als principals equipaments municipals. El desplegament es completarà, en una darrera fase, a Masia Bach i Vinyes del Turó.

En el cas dels barris, els nous aparells s’han col·locat a l’entrada de Can Prats, Can Bargalló i Pou del Merli, i se sumen als existents a Ca n’Amat i Vallserrat. Coincidint amb la instal·lació dels nous aparells, a Vallserrat s’ha traslladat a l’exterior del Casal Social per facilitar-ne l’accés. Pel que fa als equipaments municipals, estrenen DEA la pista Francesc Castellet, l’institut Montserrat Colomer i l’escola Vinya del Sastret. Aquests s’afegeixen als espais que ja en disposaven: Ajuntament, Camp de Futbol, Complex Esportiu, plaça Xic Mateu, Casal de la Gent Gran, Policia Local i ADF- Protecció Civil. Els tres darrers tenen desfibril·ladors mòbils per tal de poder-los desplaçar en cas d’emergència.

Els DEA o desfibril·ladors externs automàtics compleixen una important funció de prevenció, fins al punt de salvar vides. Aquests aparells permeten socórrer de manera ràpida i senzilla a una persona que pateixi una aturada cardíaca. Una vegada es completi el desplegament amb la instal·lació a Masia Bach i Vinyes del Turó, Sant Esteve comptarà amb un Servei Integral de Cardioprotecció a tot el municipi.
 

Darrera actualització: 13.07.2022 | 21:21