L’Ajuntament demana que no es doni menjar als coloms

Diumenge, 16 de gener de 2022 a les 09:00

La regidoria de Salut Pública fa una crida a la població per no donar menjar als coloms. Recentment, s’ha detectat un increment d’excrements d’aquests ocells en diferents llocs del municipi. Les accions que porta a terme el consistori per impedir la saturació de coloms queden sense eficàcia si hi ha gent que es dedica a alimentar-los.

L’excés de coloms pot comportar danys en les estructures dels edificis i en els espais d’ús públic, ja que les seves les dejeccions donen lloc a solucions salines que poden arribar a deteriorar els immobles. A més, aquests animals també poden ser transmissors de malalties, tant a les persones com als animals domèstics.

Per aquests motius, l’Ajuntament aplica diverses mesures per evitar la sobresaturació de coloms.  Com a element previ a les actuacions, periòdicament s’analitza la seva densitat, reproducció, zones d’alimentació i repòs, els seus moviments i les àrees que utilitzen. 

Per evitar la saturació, es realitzen intervencions per limitar els seus llocs de repòs i reproducció, reduir les seves fonts d’alimentació i beguda, i controlar el seu índex de natalitat.

Col·laboració ciutadana
Aquests protocols només tenen eficàcia si es compta amb la col·laboració de la ciutadania. En aquest sentit, mai s’ha de donar menjar als coloms i s’ha evitar que construeixin nius en cases i pisos. Si es detecta la presència de coloms que generin problemes, cal informar l’Ajuntament perquè pugui actuar.

Darrera actualització: 14.01.2022 | 14:58