L’Ajuntament engega un servei d’assessorament i suport psicològic per a dones

Divendres, 27 d’octubre de 2023

La regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI ha creat un espai gratuït d’orientació, assessorament, acompanyament i suport psicològic per a dones. Aquest servei s’ofereix de forma individual i grupal. Les reserves de les sessions ja estan obertes.

Servei individual per a dones majors de 26 anys
El servei individual s’adreça a dones a partir de 26 anys. Ofereix un espai per donar resposta a les consultes de les dones amb una atenció de curta durada focalitzada en orientar, assessorar i donar recursos.

No és un servei orientat a una atenció o tractament de llarga durada. L’espai està adreçat a dones amb malestar psicosocial derivat de situacions de la vida quotidiana, per potenciar la gestió emocional i afavorir el suport psicosocial.

L’objectiu es que les dones entenguin quines són les causes dels seus malestars i que desenvolupin el poder personal, la confiança i la seguretat en si mateixes per modificar els condicionants que la fan sentir malament.

Servei grupal per a dones majors de 16 anys
El servei grupal està destinat a dones majors de 16 anys que pateixin un malestar psicosocial derivat de situacions de la vida quotidiana. S’adreça a potenciar la gestió emocional i afavorir el suport psicosocial, a través de dinàmiques grupals.

El suport grupal pretén crear vincles de suport mutu així com afavorir l’apoderament de les dones que hi participen. Està configurat com un espai de trobada on poder expressar-se i compartir les experiències i coneixements, dubtes, inquietuds i malestars a través de dinàmiques grupals.

Inscripcions gratuïtes
Totes les sessions són gratuïtes.

Les inscripcions per a les sessions de grup s’han de fer a través de l’app Reserva Play, en el telèfon 93 771 30 17 o presencialment a l’àrea de Serveis Personals de l’Ajuntament. Es poden escollir els següents horaris:

  • Dimarts o dijous de 17.00 a 18.30h
  • Dimarts o dijous de 19.00 a 20.30h
  • Dijous de 10.00 a 11.30h

Pel que fa a les sessions individuals, es podran fer de 3 a 10 sessions amb la psicòloga. Per demanar hora, cal dirigir-se al centre Vitruvi presencialment (Avinguda Montserrat 14), per telèfon (638 296 389 – 937 798 008) o per correu electrònic (vitruvicentre@gmail.com).

Aquest servei és una iniciativa de la regidoria d’Igualtat, Polítiques de Gènere i LGTBI, que compta amb el suport del Consell Comarcal del Baix Llobregat i la col·laboració del centre de salut Vitruvi.

Darrera actualització: 31.10.2023 | 10:55