L’Ajuntament i l’entitat Animalses signen un conveni sobre les colònies de gats

Dijous, 16 de novembre de 2023 a les 08:00

L’Ajuntament i l’entitat Animalses han signat un conveni de col·laboració que té com objectiu la gestió de les colònies de gats. Animalses és una associació de recent creació que vetlla per la protecció, assistència i benestar dels animals i que compta amb una trentena de persones voluntàries.

El passat 6 de novembre l’alcalde Enric Carbonell i Jessica Pellin, presidenta d’Animalses, van signar a l’Ajuntament un conveni de col·laboració a través del qual l’entitat assumeix la gestió de les colònies de gats. En la signatura de l’acord també hi van estar presents Òscar Rodríguez, regidor de Salut Pública, i els tinents d’alcaldia Joan Galceran i Roser Brosed, i el tècnic de Salut Pública.

Vetllar pel benestar dels animals
En els seus estatuts, Animalses es defineix com una associació que té com a objectiu la difusió de la protecció, assistència i respecte per la vida i el benestar físic i psicològic dels animals,  sigui quina siguin la seva edat, raça, aspecte físic o condicions sanitàries. Especialment, l’entitat vetlla pel control dels animals abandonats i fa servir l’esterilització i la castració com a mètode per controlar el seu creixement no desitjat.

Actualment existeixen 30 colònies de gats a Sant Esteve Sesrovires. Cada voluntària de l’entitat s’ocupa d’una de les colònies i entre 2 i 3 cops per setmana s’encarrega de la neteja del recinte i de proporcionar pinso i aigua.

Les persones interessades en col·laborar amb Animalses poden contactar amb l’entitat per correu electrònic (animalses23@gmail.com) ) o per telèfon (644714867). Cal recordar que només les persones autoritzades poden alimentar gats en la via pública. Posar menjar al carrer sense permís genera problemes de brutícia i de proliferació de plagues (insectes, rates, etc). Per aquest motiu, deixar menjar als animals sense permís està sancionat amb multes de fins a 500 euros.

Còlonies de gats
Entre els beneficis de les colònies cal destacar que els gats que en formen part han superat un control sanitari, i per tant, són individus sans i esterilitzats quirúrgicament, amb la finalitat de mantenir una població estable i evitar l’increment desmesurat d’individus. A més, s’eviten els problemes associats al zel, com ara les baralles entre mascles, el marcatge territorial o els miols de reclam. Així mateix, els animals reben una alimentació equilibrada amb pinso, cosa que contribueix a millorar les seves condicions físiques i a evitar la presència d’aliment orgànic indesitjable a la via pública.

 

Darrera actualització: 04.12.2023 | 13:48