L’Ajuntament millora l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania dels equipaments municipals

Dijous, 7 de març de 2024

Aquesta setmana han començat les obres de millora de l’accessibilitat a diversos equipaments municipals. En una primera fase s’intervé a l’Ajuntament, al Casal de la Gent Gran, al Teatre El Casino i a la residència Can Serra. Es realitzen actuacions per facilitar l’accessibilitat als punts d’atenció ciutadana a les persones amb mobilitat reduïda i persones amb discapacitat auditiva. Compten amb el finançament de fons Next Generation.

L’objectiu del projecte és facilitar les condicions d’accés a l’atenció i als serveis municipals, millorant la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i fent més amable la seva relació amb l’administració municipal. En aquest sentit, es recullen diferents accions en cadascun dels equipaments que van des de l’adaptació de taulells d’atenció al públic, l’accessibilitat dels lavabos, l’adequació de portes a l’ample normatiu, i la instal·lació d’elements com passamans o bucles magnètics. Els bucles magnètics facilita als usuaris d’ajudes auditives percebre el so de manera clara i entenedora, evitant el soroll de fons.

La durada dels treballs és d’unes dues setmanes. En aquest període, l’accés a l’edifici de l’ajuntament es fa per a porta lateral, mentre que l’accés als jardins municipals queda tancat fins que finalitzin les obres.  

L’execució de la segona fase es preveu també durant aquest any i inclourà millores d’accessibilitat al Complex Esportiu Municipal, el pavelló i l’escola La Roureda. 

El cost total del projecte és de 149.047,18 €, amb una aportació del 70% dels fons Next Generation. L’actuació s’emmarca dins del Pla de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea, per a l’impuls i foment de l’accessibilitat als espais d’atenció a la ciutadania dels ens locals de Catalunya.

Darrera actualització: 7.03.2024 | 14:08