L’Ajuntament rep el Segell Infoparticipa que acredita el seu alt nivell de transparència

Dimecres, 10 d’abril de 2024

Sant Esteve Sesrovires ha rebut el Segell Infoparticipa, guardó que el reconeix com un dels 116 ajuntaments de Catalunya amb un major grau de transparència municipal. L’alcalde Enric Carbonell va recollir ahir el premi a l’acte celebrat a la Universitat Autònoma de Barcelona. Paral·lelament, l’Ajuntament també està impulsant el model de transparència de la Diputació de Barcelona.

El grup de recerca ComSET de la Universitat de Barcelona analitza cada any el nivell de transparència informativa de les webs institucionals. En l’edició d’aquest any, 220 ajuntaments, dels 947 que hi ha a Catalunya, han aprovat l’avaluació i 116 han rebut el Segell Infoparticipa al superar amb escreix els requisits exigits.

En concret, els ajuntaments entre 5.001 i 10.000 habitants, rebien el Segell Infoparticipa si complien amb el 85% dels indicadors. Sant Esteve Sesrovires ha rebut el guardó en assolir una puntuació del 86,54%.

Roser Brosed, regidora de Comunicació i Transparència ha afirmat que el premi “és una manera de reconèixer els esforços que des de l’Ajuntament estem fent per posar al servei de la ciutadania tota la informació que cal”. Brosed també ha manifestat que “estem completament compromesos” amb el compliment de les lleis de transparència.

Diputació de Barcelona
Paral·lelament, l’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires també ha apostat per treballar la transparència des de la perspectiva de la Diputació de Barcelona. En aquest sentit, el consistori va sol·licitar el 2023 el recurs Gestió de la Transparència Municipal, que li ha permès analitzar punts febles i forts, oferir formació a la seva plantilla i utilitzar la web de transparència de la AOC (Administració Oberta de Catalunya) per oferir a la ciutadania un gran volum d’informació de forma clara, visual i entenedora.

Darrera actualització: 10.04.2024 | 14:27