L’Ajuntament retira un centenar de bosses d’erugues de processionària

Dimarts, 7 de març de 2023 a les 14:55

Els Serveis Exteriors estan duent a terme una campanya per eliminar la processionària del pi de les zones públiques (parcs, jardins, etc.). En els últims dies s’han retirat un centenar de bosses d’erugues en diversos punts del municipi. En breu està previst realitzar un tractament fitosanitari de xoc per eliminar la proliferació d’aquesta plaga i més endavant el preventiu de cada any.

La processionària de pi (Thaumetopoea pityocampa) és una eruga que rep el nom per la manera curiosa que té de moure's per terra, en filera i perquè el cap els quedi resguardat dels possibles atacs d'algun ocell depredador. Ataca tot tipus de pins i cedres.

En persones i animals domèstics poden provocar urticàries, inflor, picor i asma. El pèl urticant de la processionària se'ls pot desprendre i quedar suspès a l'aire, cosa que pot irritar tant les vies respiratòries com la pell i, en alguns casos, pot causar reaccions de tipus al·lèrgic. Cal anar especialment tenir cura dels nens i dels animals de companyia si juguen amb la terra a les zones on hi ha presència de bosses als pins, i evitar-ne el contacte.

En persones amb una reconeguda hipersensibilitat, es recomana no visitar pinedes amb presència d’aquests insectes, sobretot els dies de molt vent, i s’aconsella, per a aquells casos més extrems, acudir al dermatòleg el més aviat possible. També es aconsellable portar el gossos lligat i amb morió.

Cal recordar que en el cas de presència de bosses d’aquests insectes en els arbres de zones privades correspon al propietari retirar-les per motius de salut.

 

 

Darrera actualització: 07.03.2023 | 14:58