L’equip juvenil A del FC Sant Esteve, campió de lliga amb un joc ofensiu i vistós

Dijous, 25 de maig de 2023

L’entrenador Albert Canals reconeix que aposta per un futbol a l’atac i vistós. El seu estil ha donat resultats. L’any passat l’equip Juvenil A del FC va quedar segon i enguany s’ha proclamat campió quan encara queden dues jornades perquè s’acabi la lliga.

Amb 65 punts, el passat cap de setmana el Juvenil A es va proclamar campió matemàtic del grup 35 de la Lliga Juvenil de la Segona Divisió. L’objectiu dels sesrovirencs era precisament aquest: guanyar i pujar de categoria.

El tècnic Albert Canals va prendre l'any passat les regnes de l’equip, conjunt que té com a segon entrenador a l'Albert Mas.  Canals defineix els seus jugadors com “un grup d’amics que porten molts anys juguen junts i que han treballat des de fa molt de temps per estar en les primeres posicions”.

El conjunt juvenil practica un futbol amb estil propi. “Entenc el futbol com un joc d’atac. M’agrada plantejar un joc vistós, d’atac i amb molts gols”, diu l’entrenador. L’equip ha marcat una mitjana de 5 gols per partit. Són l’esquadra més golejadora de la lliga amb 129 dianes en porteria contraria. Tres dels seus jugadors (Àlex, Eamon i Daniel) estan en el rànquing de màxims golejadors del campionat.

Albert Canals assegura que per convertir un equip en campió “no hi ha massa secrets”. Confessa que “a mi m’agrada posar-li carinyo en tot el que faig i transmetre als jugadors que formen part d’un grup que és més gran que ells”. Reitera que “no s’entén aquest èxit sense concebre l’equip com una família on es lluita l’un per l’altre”.

La propera temporada un bloc d’entre 5 i 6 jugadors pujarà a l’equip sènior de l’entitat. Però els altres 12-13 es quedaran en el juvenil. Per aquest motiu, el tècnic confia que “la propera temporada puguin mantenir la categoria. Hi ha un grup molt maco i s’ha de seguir lluitant”. Albert Canals ha manifestat la seva predisposició per continuar com a entrenador de l’equip.

Darrera actualització: 25.05.2023 | 13:37