L’Institut Montserrat Colomer vol sensibilitzar la població sobre els problemes del la gent refugiada i migrant

Dijous, 30 de març de 2023 a les 12:00

En el marc del projecte europeu Erasmus+ Let’s SEE, l’Institut Montserrat Colomer està treballant aquesta setmana amb l'alumnat el programa We are all migrants (tots som migrants). Aquesta iniciativa vol que tant els estudiants com la resta de la població siguin conscients de les dificultats a les quals s’enfronten la gent refugiada i migrant. Una de les activitats serà muntar un mercat solidari aquest divendres al centre urbà.

Milions de persones s’han vist obligades a fugir dels seus llocs d’origen a causa de conflictes bèl·lics, persecucions polítiques i violacions dels drets humans. L’objectiu és que l'alumnat participi activament en aquest projecte d’ajuda a la gent refugiada i migrant i, al mateix temps, sensibilitzi sobre la seva problemàtica als veïns de Sant Esteve Sesrovires.

El projecte es fa de forma coordinada amb els socis del projecte Let’s SEE ubicats a França, Finlàndia, Portugal i Itàlia.

Mercat solidari
El projecte s’està treballant a l’aula amb diferents comissions, però també al carrer. Concretament, aquest divendres l’alumnat de 3r d’ESO muntarà un mercat solidari amb parades davant l’escola La Roureda, supermercat Bon Àrea, Casino i plaça Xic Mateu. El seu horari serà de 8.30 a 13.00h. Es posaran a la venda clauers i  polseres i totebags (bosses) pintats pels mateixos estudiants.

Els diners que s’obtinguin aniran destinats a una associació d’ajuda al refugiat o a una escola de Gàmbia que ha col·laborat amb el projecte.

Les sigles Let’s SEE fan referència a la temàtica del projecte: Social and Emotional Education for Cultural Understanding and Gender Equitiy (educació social i emocional per a l’entesa cultural i la igualtat de gènere).

Darrera actualització: 30.03.2023 | 12:35