Llum verda a la reforma de la plaça Rosa Comajuncosa

Divendres, 26 d’abril de 2024

La Junta de Govern Local ha aprovat el projecte de remodelació de la plaça Rosa Comajuncosa. L’objectiu de la reforma és recuperar-ne l’ús, obrint-la i convertir-la en un espai accessible per a les famílies, amb zona de jocs de fusta. L’inici de les obres està previst per després de l’estiu.

La plaça Rosa Comajuncosa esdevé, per la seva ubicació, un punt cèntric del nucli urbà però poc freqüentat per la ciutadania. Alguns elements com la dificultat d’accés, els murs, o el terra gravós, en redueixen l’atractiu. El projecte aprovat té la finalitat de corregir aquests i d’altres aspectes, per augmentar-ne la seva potencialitat.

El document recull el manteniment de la plaça com a zona de jocs, amb la instal·lació de nous elements infantils de fusta en els dos nivells de la plaça i la col·locació de paviment de cautxú. En conjunt s’utilitzaran materials i colors que connectin amb el cromatisme del casc històric.

Per tal d’obrir l’espai i millorar la visual entre l’interior i l’exterior, s’enderrocarà el mur perimetral i es retirarà aquella vegetació que redueix la visibilitat. Alhora, es renovarà tota la xarxa d’enllumenat. Es dotarà l’espai d’una font i d’un sistema de reg automatitzat per a la vegetació. Per augmentar l’ombradiu, es plantaran més arbres.  

Pel que fa a l’accessibilitat, a més de l’eliminació del mur exterior, el projecte planteja la substitució de l’escala principal, la col·locació d’un paviment que faciliti la mobilitat, així com la implementació d’altres elements que converteixin la plaça en un espai totalment accessible.

Una vegada es licitin les obres, es preveu poder-les iniciar després de l’estiu. El cost del projecte és de 190.000 euros.

 

Darrera actualització: 26.04.2024 | 20:11