Primer contacte entre l’Ajuntament i la Fundació Johan Cruyff per treballar junts a favor de l’esport inclusiu

Diumenge, 18 de desembre de 2022 a les 08:00

L’alcalde Enric Carbonell i el regidor d’Esports, Òscar Rodríguez, s’han reunit aquesta setmana a l’Ajuntament amb la Fundació Johan Cruyff.  La reunió va ser un primer contacte entre les dues parts per començar a treballar conjuntament en projectes per a nens i nenes amb necessitat especials.

Per part de l’entitat, van assistir Pati Roure, presidenta, i Janaina Dolzan, coordinadora de projectes.

La Fundació Cruyff dona suport i desenvolupa projectes esportius per a nens i nenes amb algun tipus de discapacitat. Les seves línies principals de treball es canalitzen al voltant de tres projectes.

El primer tipus de projectes són els Cruyff Courts. Són uns espais que esdevenen les plataformes per poder executar el projecte comunitari de transformació social. Mitjançant aquest programa, tècnics de la Fundació Cruyff formen als anomenats Coaches de la Fundació Cruyff, que més endavant seran els encarregats de formar un grup de joves per tal de que aprenguin organitzar un esdeveniment esportiu per a les nenes i nens del barri.

L'objectiu final d'aquest projectes comunitari és que els joves del barri es converteixin en un model a seguir per al veïnat i mantenir-los involucrats tant en les activitats esportives que organitza la comunitat, així com aquelles que s'organitzen al propi Cruyff Court.

Un segon tipus d’iniciativa es diu Pati14. La idea del projecte és convertir els patis en un lloc atractiu per jugar i dona l’oportunitat a l’escola i a l’alumnat de triar el disseny dels seus propis espais de joc.

Un tercer projecte s’anomena Les 14 regles de Johan Cruyff. Són un conjunt de principis que serveixen com a guia per tal que nens i nenes siguin conscients de la seva responsabilitat i de com interactuen entre ells.

En els propers mesos, l’Àrea d’Esports i la Fundació Johan Cruyff concretaran quines accions es  podrien realitzar a Sant Esteve Sesrovires en l’àmbit de l’esport inclusiu.

Darrera actualització: 18.12.2022 | 14:04