*PROVES AJORNADES!!* Protecció Civil realitzarà proves del sistema d'alertes al mòbil el proper 31 de maig

Diumenge, 21 de maig de 2023 a les 10:00

Protecció Civil durà a terme proves d’enviament d’alertes al mòbil a tota la demarcació de Barcelona el proper 31 de maig. Es tracta d’un simulacre per testejar el correcte funcionament d’avisos a la ciutadania en cas d’emergència. La població rebrà al seu telèfon un missatge emergent de text acompanyat d'un so estrident.

Les alertes es rebran als telèfons mòbils intel·ligents que estiguin ubicats a la zona de l’emergència en el moment de l’enviament i mentre l'alerta estigui activa. En aquest cas, la zona de simulacre són les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental i Maresme.

Els missatges s’identifiquen clarament perquè van encapçalats pel text “Alerta de Protecció Civil”, o bé pel text “Alerta presidencial”, en funció de la configuració del mòbil. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”.

El text s’acompanya d’un so fort i estrident que està predeterminat i no es pot configurar. A més, que es rep el missatge es produeix una vibració.

El sistema d’alertes és una eina que permet a Protecció Civil donar a la ciutadania instruccions a seguir de forma immediata per protegir-se i evitar danys quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu.

    Què són les alertes
    Com configurar el mòbil per rebre les alertes
    Com sonen les alertes

Darrera actualització: 26.05.2023 | 13:32