Renovació del conveni per gestionar les colònies de gats

Divendres, 8 de març de 2024

L'Ajuntament i l'associació Animalses han signat avui el conveni a través del qual l'entitat assumeix per segon any consecutiu la gestió de les colònies controlades de gats. D'aquesta forma, el consistori dona compliment a la llei de benestar animal amb una metodologia que permet reduir les molèsties produïdes pels felins.

Aquest matí l'alcalde Enric Carbonell i Jèssica Pellin, presidenta d'Animalses, han signat el conveni per a la gestió de colònies controlades de gats per a l'any 2024. També hi ha assistit el regidor de Salut Pública, Òscar Rodríguez.

La llei 7/2023 de protecció dels drets i benestar dels animals estableix l'obligació dels ajuntaments de recollir, controlar els animals abandonats, perduts o ensalvatgits. Al mateix temps, l'Ajuntament de Sant Esteve té el compromís de protegir el benestar animal i fomentar la participació ciutadana en aquest àmbit.

Alimentació i cura de les instal·lacions
Amb la signatura del conveni, Animalses assumeix l'organització i funcionament de la gestió de les colònies controlades de gats, fet que implica tenir cura de les instal·lacions i de l'alimentació amb menjar sec o pinso i aigua.

L'Ajuntament, per la seva part, cedeix els espais per a les colònies de gats, atorga una subvenció inicial de 3.000 euros i lliura a l'entitat els carnets d'alimentadors a les persones voluntàries autoritzades per aquesta funció. Cal recordar que només les persones habilitades amb aquest carnet poden donar menjar als gats de carrer.

En l'actualitat hi ha 30 colònies controlades de gats al municipi. Cadascuna d'elles està a càrrec d'una voluntària d'Animalses. Les persones interessades a col·laborar-hi poden posar en contacte amb l’entitat a través del correu electrònic animalses23@gmail.com o del telèfon 644714867.

Darrera actualització: 8.03.2024 | 13:43