Reunió informativa amb els veïns de Pou del Merli sobre Xàmenes i la B-224

Dimarts, 28 de març de 2023 a les 17:00

La Sala Domènech i Estapà va acollir ahir una sessió informativa amb el veïnat de Pou del Merli per tal d’informar i resoldre dubtes sobre el nou sector industrial de Xàmenes, i explicar com afecta aquest nou desenvolupament al barri, així com les millores que suposa pel que fa a la transformació de la B-224. En la reunió van participar l’alcalde, Enric Carbonell, acompanyat pel 1r tinent d’alcalde, Joan Galceran, i assistits per tècnics dels Serveis Territorials municipals. 

Tal i com es va explicar, aquest nou àmbit industrial ha estat planificat per tal que la seva implantació resolgui definitivament la complexa convivència entre l’àmbit residencial del Pou del Merli i la carretera B-224. Aquesta via de gran densitat suposa un grau de perillositat important quan transcorre per àrees residencials com és el cas d’aquest barri. La nova implantació industrial de Xàmenes preveu el desviament de la B-224 al seu pas pel Pou del Merli, permetent transformar l’actual traçat de la carretera en una futura via urbana, amb voreres per a vianants afavorint una comunicació segura entre els diferents nuclis de Pou del Merli i la seva connexió amb el transport públic.

A més, es preveuen situar les reserves superficials per equipaments i espais lliures (àrees sense usos industrials, i de propietat municipal) entre les àrees residencials de Pou del Merli (tant de Sant Esteve com de Martorell) i el nou traçat de la B-224. D’aquesta manera es milloraran els serveis dels àmbits residencials i alhora es configuraran com un espai de transició entre els nuclis del Pou del Merli i la carretera i l’àrea industrial.

D’altra banda, a preguntes dels veïns sobre la urbanització del barri, l’alcalde va informar que aquestes transformacions han de servir de revulsiu per obrir un nou procés per a la normalització urbanística definitiva del barri per mitjà de la redacció i execució dels instruments urbanístics corresponents.

Darrera actualització: 28.03.2023 | 15:52