RTV10, premiada per la seva tasca de divulgació científica

Divendres, 23 de juliol de 2021 a les 08:00

El jurat de Ciencia en Acción ha concedit a RTV10 una menció d’honor en la modalitat de treballs de divulgació científica per l’espai radiofònic Fora d’Òrbita, que cada setmana apropa el món de l’astronomia als oients de  Ràdio Sant Esteve. 

Societats científiques de prestigi
Ciencia en acción, amb seu a la Universitat de Múrcia, és una organització dedicada a apropar la ciència i la tecnologia al gran públic. El seu equip organitzatiu està format per les institucions científiques més importants d’Espanya, concretament pel Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), la Fundació Lilly, l’Institut de Ciències Matemàtiques, la Reial Societat Espanyola de Física, la Reial Societat Espanyola de Química, la Societat Espanyola d’Astronomia i la Societat Geològica d’Espanya.

Fora d’Òrbita
En l’espai radiofònic Fora d’Òrbita, els sesrovirencs Carles Schnabel i Rat Parellada expliquen setmanalment curiositats relacionades amb l’astronomia, com ara el proper eclipsi solar o el pas d’un cometa. Fora d’Òrbita és una secció del magazine matinal Freqüència Quotidiana presentat per Montse López a Ràdio Sant Esteve.

El jurat ha destacat que el premi s’atorga “per ser un excel·lent programa setmanal de ràdio conduit per dos apassionats de l’astronomia que expliquen diferents novetats i temes d’actualitat. En els seus programes es percep i transmet la seva dedicació i amor per l’astronomia. Es destaca que amb les seves explicacions contribueixen a que els propis oients es converteixin en protagonistes de l’observació astronòmica”.

Carles Schnabel i Rat Parellada també són els impulsors del lloc web planetari.cat , des del qual promouen diferents iniciatives educatives i divulgatives per apropar l’astronomia a tothom.

Darrera actualització: 22.07.2021 | 17:51