Saica anuncia una inversió de més de 100 milions d’euros en una fàbrica al polígon Can Margarit

Dimarts, 23 de maig de 2023 a les 13:00

El Grup Saica invertirà més de 100 milions d'euros en una nova fàbrica de cartró als terrenys que va adquirir el 2010 situats al polígon industrial Can Margarit. El començament de les obres es preveu per a aquest estiu i la instal·lació de les primeres màquines, per a finals de 2024.

Saica opera a Sant Esteve des de l’any 2018 amb un magatzem de producte acabat ubicat al mateix polígon. Tot i així, la relació de Saica amb Sant Esteve és anterior ja que al 2010 va adquirir els terrenys i va ser clau en la creació i promoció del polígon Can Margarit, un àmbit industrial que avui ocupen importants empreses com Decathlon o Amazon.

La nova instal·lació, per a la divisió d'embalatge de cartró ondulat, Saica Pack estarà dotada amb l'última tecnologia digital i suposarà la unificació de les produccions que té a El Prat i Barcelona, cobrint les necessitats d’espai actuals. Actualment compten amb uns 300 llocs de treball.

Per l'alcalde de Sant Esteve, Enric Carbonell, “és una notícia molt esperada. Des de l'any 2007 vam estar treballant perquè Saica Pack trobés aquí una bona ubicació per cobrir les necessitats industrials, ja que la seva implantació suposava diversificar l'activitat econòmica, en una zona on la logística ocupa bona part de les zones industrials. No va ser una gestió fàcil en aquells moments, però avui ens hem de felicitar per prendre aleshores una bona decisió. L’anunci de Saica adquireix avui molta rellevància. Suposa finalitzar el desenvolupament del polígon Can Margarit, augmentant l'activitat industrial com a generadora d'ocupació i dinamitzadora del progrés de les infraestructures pendents al territori”.

Miguel Arévalo, responsable del projecte i director gerent de Saica Pack El Prat, explica que "no ha estat fàcil desenvolupar una parcel·la d´aquestes dimensions, a aquesta distància de Barcelona". "És fruit -afegeix- d'una acurada planificació a llarg termini, per estar a prop dels nostres clients i dels principals nusos de comunicació". "El nostre potencial de creixement en aquesta nova ubicació, que es veia limitat per falta d'espai a les nostres plantes actuals, és molt alt. Per mida i per tecnologia, la nova planta serà un referent nacional i europeu al sector del packaging sostenible”.

Sobre el Grup Saica

El Grup Saica és una de les empreses capdavanteres a Europa en la fabricació de paper reciclat per a cartró ondulat, amb una capacitat de producció anual de 3,3 milions de tones. Amb més de 10.000 empleats i presència a Espanya, França, Itàlia, Portugal, Regne Unit, Irlanda, Turquia, Luxemburg, Països Baixos, Estats Units i Polònia, el Grup Saica té quatre línies de negoci: fabricació de paper reciclat per a cartró ondulat ( Saica Paper), gestió de residus i serveis mediambientals (Saica Natur), producció d'embalatge de cartró ondulat (Saica Pack) i embalatge flexible (Saica Flex). La facturació del grup és de 4.394 milions d'euros (facturació consolidada el 31 de desembre de 2022).

 www.saica.com

Darrera actualització: 23.05.2023 | 13:37