Saica posa la 1a pedra de la planta més avançada d’Europa en innovació i packaging sostenible

Divendres, 24 de novembre de 2023

Avui s’ha col·locat la 1a pedra de la nova factoria que el grup Saica construirà al polígon Can Margarit. La companyia aragonesa invertirà més de 100 milions d’euros en la nova planta que ocuparà una superfície de 70.000 m2 construïts. Es tracta d’una instal·lació referent a nivell europeu pel que fa a innovació i packaging sostenible. 

La col·locació de la primera pedra ha comptat amb la presència del president de Saica, Ramón Alejandro, del conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, i de l’alcalde del municipi, Enric Carbonell.

La nova fàbrica unirà les operacions que actualment es desenvolupen a les plantes de Saica Pack El Prat i Saica Pack Barcelona, permetent superar les limitacions d'espai i antiguitat de les instal·lacions actuals i augmentant la producció fins a un 45%. 

Saica opera a Sant Esteve des de l’any 2018 amb un magatzem de producte acabat ubicat al mateix polígon. Tot i així, la relació de Saica amb Sant Esteve és anterior ja que al 2010 va adquirir els terrenys i va ser clau en la creació i promoció del polígon Can Margarit, un àmbit industrial que avui ocupen importants empreses com Decathlon o Amazon.

Pel president del Grup Saica, Ramón Alejandro, “aquesta inversió ens permetrà comptar amb la darrera tecnologia digital, augmentar la nostra capacitat productiva i millorar el servei que prestem als nostres clients”. Ramón Alejandro ha insistit que la nova planta “reforça la nostra aposta per Catalunya”, comunitat en què, segons ha detallat ell mateix, el grup ja disposa de nou centres de producció i ocupa gairebé 900 persones.

L'alcalde de Sant Esteve Sesrovires, Enric Carbonell, ha assegurat no tenir “cap dubte que obrir les portes a la presència de Saica a Sant Esteve va ser una decisió que va tenir i tindrà molta transcendència”. “És una empresa –ha prosseguit- que tots els municipis voldríem a casa, que minimitza la seva empremta ambiental al territori i que, a més, és pionera en el reciclatge des de va començar la seva activitat el 1943”. “Així que per a nosaltres és una gran satisfacció que la col·locació d'aquesta primera pedra coincideixi amb el 80è aniversari, perquè, a més, la presència de Saica diversifica les activitats de referència a Sant Esteve i del conjunt del nord del Baix Llobregat, fet que suposa una fortalesa industrial de molta magnitud”, ha conclòs.

Per part seva, el conseller d'Empresa i Treball de la Generalitat, Roger Torrent, ha destacat durant la seva intervenció que “la Generalitat té com a repte prioritari impulsar la transformació verda i digital del nostre sistema productiu”. En aquest sentit, Torrent ha explicat que “ens correspon facilitar les condicions perquè aquests canvis de produeixin i alhora ajudar al desenvolupament de projectes que ens posicionin com a territori de referència en àmbits estratègics”. “Projectes –ha afegit- com el de Saica Pack, vinculada a una indústria moderna generadora de prosperitat compartida”.

Està previst que la instal·lació de les primeres màquines succeeixi a finals del 2024 i la fàbrica pugui començar a operar a partir de la primavera del 2025.

Darrera actualització: 24.11.2023 | 14:10