Sant Esteve posa en marxa una campanya per fomentar la neteja d’orins i la recollida d’excrements de gossos

Dissabte, 16 de juliol de 2022 a les 11:00

La regidoria de Civisme i Convivència posa en marxa la campanya ‘Fes-ho per ell’ adreçada a persones propietàries de gossos, amb l’objectiu de promoure la neteja d’orins i la recollida d’excrements dels animals a l’espai públic. A partir de dilluns s’obsequiarà amb un kit d’ampolla i dispensador de bosses a qui tingui el gos inscrit en el Cens d’Animals de Companyia.

Els kits gratuïts es poden recollir al SIAC de l’Ajuntament a partir de dilluns 18 de juliol. Poden demanar-lo les persones amb el gos inscrit en el cens, acreditant-se com a propietaris.  També se’ls hi lliurarà a aquelles que donin d’alta l’animal al cens si no el tenien registrat. S’obsequia amb una ampolla per dissoldre els orins i un dispensador de bosses per recollir les femtes. Es recomana dissoldre un raig de vinagre blanc a l’aigua per eliminar olors i desinfectar el lloc.

Tràmits del cens d'animals al SIAC

La campanya ‘Fes-ho per ell’ vol conscienciar de la importància de contribuir a mantenir nets els carrers i espais públics. Alhora, permetrà actualitzar el Cens d’Animals de Companyia. Cal recordar que els propietaris tenen l’obligació de tenir l’animal amb el microxip i censat a l’Ajuntament. Donar-lo d’alta és un tràmit gratuït que es realitza al SIAC de l’Ajuntament. En aquells casos que ja no es té l’animal, cal donar-lo de baixa per evitar problemes administratius i errades en el cens. Per informació sobre la tramitació, es pot trucar al SIAC, al 937713017. 

En el marc d’aquesta campanya, les agents cíviques també facilitaran informació sobre les obligacions dels propietaris de gossos i la normativa reguladora. L’ordenança de Civisme estableix sancions per incompliment que poden arribar fins als 2.000 euros.

La regidora de Civisme i Convivència , Roser Brosed, s’ha adreçat per carta a totes les persones amb animals registrats al cens municipal per informar-los de la posada en marxa d’aquesta iniciativa i animant-los a mantenir els carrers nets, contribuint al civisme i la convivència.

 

 

 

 

 

 

Darrera actualització: 16.07.2022 | 11:35