Sant Esteve revisa la xarxa d’aigua amb una campanya de detecció de fuites

Dijous, 29 de febrer de 2024

L’Ajuntament de Sant Esteve amb l’empresa concessionària del servei d’aigües, Agbar, estan duent a terme una campanya per detectar possibles fuites a la xarxa d’abastament d’aigua del municipi. En una setmana s’han revisat 35 km, d’un total de 103,5 km que conformen la xarxa.

En aquesta primera fase, de la trentena de quilòmetres revisats, 15 km corresponen a la urbanització Masia Bach, 13 km al barri de Ca n’Amat i 5 al polígon industrial de Ca n’Estella. La intervenció ha permès detectar 12 punts de possibles fuites, 4 de les quals ja s’han confirmat i reparat.

El sistema utilitzat en la detecció és l’anomenat geofon de Sewerin, que funciona mitjançant  sons electroacústics. Els treballs no comporten en cap cas talls en el subministrament del servei. La gestió de pèrdues ha de contribuir a millorar el rendiment de la xarxa que actualment és del 74,2%, un valor que es considera òptim i en línia de la mitjana del país. Tot i així, l’Ajuntament treballa amb mesures per augmentar-la i superar el 80%.

Agbar preveu continuar la cerca de fuites durant el mes de març amb prospeccions a la resta de polígons industrials, barris i nucli urbà.

Paral·lelament, es continua treballant en la millora de la xarxa. En els últims 4 anys, la inversió en aquesta infraestructura, tant d’abastament d’aigua potable com de clavegueram, supera els 4 milions d’euros.   

 

Darrera actualització: 29.02.2024 | 12:59