Sant Esteve s'adhereix a l'AMI

Dimecres, 16 de setembre de 2015 a les 08:20

El ple ha donat llum verda a l’adhesió de Sant Esteve a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). La moció va ser presentada pels grups municipals de Convergència i ERC, i aprovada amb els vots favorables dels set regidors de l’equip de govern.

La moció es va aprovar entre els aplaudiments del públic assistent que va omplir la sala de plens. Va comptar amb el suport de totes les formacions que integren el govern: ERC (3), ARAses (2), Convergència (1) i Locos por Sanes (1). Entesa va abstenir-se (1) i el PSC va votar-hi en contra (5).

Aquesta és la segona vegada que la proposta arriba al plenari sesrovirenc. La moció ja va ser presentada per ERC en l’anterior mandat, el febrer de 2012, però en aquell moment no va prosperar.

En el cas de Sant Esteve, la incorporació a l’AMI no suposa cap cost econòmic pel municipi ja que el finançament es durà a terme mitjançant aportacions voluntàries de la societat civil.

El document es remet als inicis del moviment popular iniciat l’any 2009 a Arenys de Munt, reivindica el dret a l’autodeterminació dels pobles i recull l’adhesió de l’ajuntament a l’AMI, de la qual en serà representant l’alcaldessa, Carme Rallo. Es pot consultar el contingut de la moció al web municipal www.sesrovires.cat.

Sant Esteve es converteix en el 16è municipi del Baix Llobregat en incorporar-se a l’entitat. En aquests moments, el nombre de municipis de la comarca associats a l’AMI supera el 50%.

Altres mocions
El Ple també va aprovar dues mocions de suport als refugiats sirians i per sol·licitar l’adhesió a la Xarxa de Ciutats Refugi que van ser aprovades per unanimitat. També va trobar consens del plenari la moció presentada pel PSC de suport als treballadors de Inovyn-Solvay que, entre altres aspectes, demana la creació d’un pla de viabilitat industrial que garanteixi els llocs de treball del centre. Per la seva part, Entesa va presentar una moció per demanar l’autofinançament de l’església catòlica pel 2018 i la fi dels seus privilegis en la llei hipotecària que va rebre el suport de tots els grups del consistori, mentre que en una segona moció sobre prioritats del mandat van abstenir-se.

Darrera actualització: 13.10.2015 | 08:26