Sant Esteve Sesrovires, contra la violència masclista

Dimecres, 23 de novembre de 2022

La regidoria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI ha convocat un conjunt d’actes amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones sota el lema de Juntes contra la violència. L’acte principal serà una fotografia aèria on les persones participants formaran la xifra de dones assassinades per la violència masclista: 1.171 des del 2003, any en que es van començar a comptabilitzar els feminicidis.

Actes
La regidoria fa una crida a la participació  en l’acte de la fotografia aèria, que també comptarà amb la lectura d’un manifest i l’actuació de Ses Dansa.  La convocatòria és el divendres, 25 de novembre, a les 17.30h, a la pista annexa al Camp de Futbol.

El mateix dia, però a les 12.00h i a la plaça Xic Mateu, l’alumnat de l’Institut Montserrat Colomer interpretarà l’obra Prou ! per conscienciar sobre la violència masclista.  A més, un grup d’alumnes de l’institut junt amb les dinamitzadores del PIDCES aniran a les escoles La Roureda i Vinya del Sastret a representar l’obra que han preparat i faran un mural conjunt.

El Casino acollirà durant el cap de setmana dues obres que parlaran de la igualtat de gènere. El dissabte 26 de novembre, a les 19.00h, la companyia Fem Impro representarà l’espectacle Fem. I, el diumenge 27 de novembre, a les 12.00h, dins del Cicle d’Espectacles Familiars Bambolina,  Vania Produccions representarà Jo vaig amb mi, una obra que parla de forma planera al públic infantil de la igualtat de gènere.

La Biblioteca Municipal també s’ha volgut sumar als actes amb una sessió especial del club de cinema l’1 de desembre, a les 17.00h. L’activitat estarà dedicada al 25N.

Declaració Institucional
Enguany, la Declaració Institucional amb motiu del 25 de novembre denuncia que “de totes les formes de violència masclista, les violències sexuals són les més prevalent”. El text destaca com els moviments feministes s’han rebel·lat contra la violència patriarcal i han denuncia la cultura de la violació.

La Declaració subratlla dos canvis impulsats pels feminismes. D’una banda, han posat el consentiment al centre assenyalant que “la llibertar sexual inclou practicar sexe tan sovint com es vulgui i amb qui es vulgui, així com rebutjar fer-ho”. D’altra banda, la reclamació perquè “es faci efectiva la diligència deguda dels poders públics i que s’erradiqui tota forma de violència institucional”.

Darrera actualització: 23.11.2022 | 12:24