S’instal·len radars mòbils pedagògics per conscienciar sobre la velocitat al nucli urbà

Dimarts, 4 de gener de 2022 a les 15:00

La Policia local ha instal·lat quatre radars pedagògics a diversos punts del municipi, especialment en vies properes a zones escolars. Mitjançant senyals lluminosos s’informa a qui condueix de la velocitat del vehicle. No tenen caràcter sancionador però sí l'objectiu de conscienciar per evitar accidents en vies urbanes.

A diferència d’altres radars, aquestes no són sancionadors ni recullen imatges dels vehicles. La seva finalitat és conscienciar sobre una conducció a una velocitat adequada que eviti accidents. Alhora, permeten a la Policia Local disposar de dades per a l’elaboració d’informes sobre seguretat viària o d’altres àmbits. Per exemple, conèixer les franges horàries de més circulació, si s’excedeix habitualment la velocitat permesa, i poder aplicar mesures correctores.  

Els nous radars s’han instal·lat en punts propers a les zones escolars: avinguda Francesc Llobet i Bonastre, proper a l’Institut; avinguda Montserrat, proper a l’escola La Roureda; i avinguda Vallserrat, proper a la llar La Ginesta i l’escola Vinya del Sastret. Un quart radar s’ha col·locat en un dels accessos a zona residencial, al carrer de Sant Joan amb Bon Repòs. Es tracta d’aparells mòbils, és a dir, que la seva ubicació es pot modificar.         

La mesura està inclosa en el Pla local de Seguretat Viària del municipi que recull un conveni de col·laboració amb el Servei Català de Trànsit i té com a objectiu reduir la mortalitat en vies urbanes.

 

Darrera actualització: 04.01.2022 | 12:58