S’obre una franja perimetral per prevenir incendis a Pou del Merli

Dimecres, 29 de juny de 2022 a les 09:00

Avui han començat les obres per obrir una franja perimetral a Pou del Merli que té com a objectiu reduir el risc de propagació d’incendi, millorar la seguretat de persones, habitatges i infraestructures, i facilitar l’accés dels equips d’extinció. L’execució dels treballs és d’unes cinc setmanes. 

La franja tindrà una amplada de 25 metres des del límit exterior dels habitatges i parcel·les. Els treballs, que començaran pel carrer Romaní, consisteixen en la tala i poda d’arbrat per reduir-ne la densitat, i la neteja del sotabosc. Es preveu també la retirada d’arbres que puguin comportar un risc per la seva inclinació o per la proximitat a infraestructures, habitatges o línies elèctriques.

L’actuació s’emmarca dins del Pla de prevenció d’incendis forestals a les urbanitzacions i nuclis de població (PPI). Estableix una franja exterior de protecció lliure de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida. També determina que cal mantenir el terreny de totes les parcel·les i zones verdes interiors a la franja de protecció en les mateixes condicions.

Cada dos anys es realitzaran treballs de manteniment de la franja. L’execució del projecte, amb un cost de 15.671,90 €, està finançada en un 90% per la Diputació de Barcelona i la resta amb fons municipals.

 

 

 

Darrera actualització: 29.06.2022 | 09:29