Tallers a les escoles per millorar la higiene dental

Dimarts, 5 de març de 2024

Les àrees de Salut i Educació impulsen quatre tallers d’higiene dental als centres educatius. Les sessions estaran impartides per Laura Garcia, higienista dental de l’EAP Martorell Rural de l’Institut Català de la Salut.

Els tallers formen part del programa de salut bucodental a les escoles i permet dur a terme la detecció precoç de les càries i reforçar el consell per a la seva prevenció en infants i famílies.

Els centres educatius que gaudiran d’aquests tallers són les escoles Àgora (4 de març, cursos de 1r, 4t i 6è), Vinya del Sastret (17 d’abril, cursos de 1r i 4t) i La Roureda (3 i 24 de maig, cursos de 1r, 4t i 6è ) i Llar d’Infant La Ginesta (23 de maig).

Per als alumnes de 1r, es farà especial incidència en com s’han de raspallar les dents, la manera de fer-ho, el temps, les vegades al dia que s'han de fer. També es donarà una petita pinzellada sobre les malalties que es poden produir si no es té cura de la boca. Per als estudiants de 4t, es repassarà aquests coneixements de manera més tècnica i amb els de 6a s’utilitzaran, a més, imatges reals de les conseqüències d’una higiene dental deficient.

A La Ginesta, el taller té la particularitat que la sessió no s’adreça als infants directament sinó a les famílies amb fills i filles d’entre 0 i 36 mesos.

 

Darrera actualització: 5.03.2024 | 12:34