Tornen les campanyes de seguretat viària als centres educatius

Divendres, 29 d'abril de 2022 a les 08:00

La Policia Local de Sant Esteve ha tornat a les aules dels centres educatius del municipi per impartir formació en matèria d’educació viària, després de l’aturada obligada per la pandèmia. Durant el mes d’abril s’han realitzat accions de sensibilització a l’Institut Montserrat Colomer i al maig està previst que es facin a les escoles.

L’alumnat de secundària i de batxillerat de l’institut ha participat en les xerrades de Mobilitat Segura que la Policia Local ha impartit, del dia 19 al 29 d’abril. L’absència d’aquesta formació el curs passat a causa de la COVID-19 ha fet que les temàtiques s’hagin reestructurat incorporant continguts previstos en el curs passat.

Patinets elèctrics

La programació de les sessions es defineix segons nivells i cursos. Dins dels continguts i com a novetat, enguany, s’han introduït nocions sobre les normes dels vehicles de mobilitat personal (VMP), com són els patinets elèctrics, molt estesos entre el jovent, els segway o els monocicles.

A l’ESO es tracten temes relacionats amb la responsabilitat personal; les normes, tant des del punt de vista de respectar-les com les conseqüències de no fer-ho; la valoració de les actituds negatives, entre d’altres.

A batxillerat s’introdueixen altres continguts que tenen a veure amb la responsabilitat en la conducció. Es parla de l’autoprotecció, la conducció de vehicles, la responsabilitat davant les normes de trànsit i també de convivència, el consum d’alcohol i drogues o el respecte i la solidaritat.

Treball de camp de 4t ESO

D’altra banda, dins del programa formatiu, l’alumnat de 4t d’ESO ha realitzat un treball de camp. Han dut a terme estudi casuístic de diferents aspectes del trànsit, com l’ús del cinturó de seguretat, la utilització del pas de vianants i el respecte dels conductors, l’STOP i el comportament dels conductors a diferents punts del centre urbà.

L’educació viària arribarà al maig a l’alumnat de P-3 fins a 6è de les escoles. Es realitzaran sessions teòriques i també pràctiques amb circuits de bicicletes i karts.  

La Policia Local de Sant Esteve porta impartint cursos d’educació viària des de l’any 1991.

 

 

Darrera actualització: 28.04.2022 | 14:34