Sant Esteve obté el Distintiu per la igualtat de gènere pel seu compromís en aquest àmbit

Divendres, 8 d’abril de 2022

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires ha obtingut la certificació SG CITY 50-50, una acreditació internacional que  avalua i certifica el compromís dels governs municipals a favor de la igualtat de gènere. En els propers dos anys, s’implementaran les accions recollides en el Pla de Compromís destinades a afavorir la perspectiva de gènere de manera transversal, tant en les polítiques públiques com a nivell intern.

El Distintiu per la igualtat de gènere és el primer segell de qualificació i reconeixement públic a favor de la igualtat de gènere en l’àmbit municipal. És un sistema de gestió de gènere que es posa a disposició dels municipis com a eina que afavoreix la integració de la perspectiva de gènere en les polítiques i actuacions de l’administració local. L'atorga l’associació ForGender Seal, amb el suport de l’Institut Català de les Dones. ForGender Seal és una organització que facilita el compromís de les institucions, públiques i privades, cap a la igualtat efectiva de dones i homes.

Per a la regidora d’Igualtat, Roser Brosed, l’obtenció d’aquest segell suposa “manifestar un compromís de l'Ajuntament, d'una manera trasnversal i des de tots els àmbits de la institució, a favor de la igualtat de gènere. Comencem a treballar en anar més enllà de les polítiques feministes que estem fent ja. Tenim el compromís de fer una sèrie d'actuacions que facin avançar el municipi en aquesta igualtat real".   

El procés de certificació parteix d’una autodiagnosi per conèixer quines polítiques, plans i actuacions disposa el municipi a favor de la igualtat de gènere. En una segona fase s’elabora el Pla de Compromís que recull els compromisos de l’ajuntament per impulsar i promoure polítiques, plans i actuacions a favor de la igualtat de gènere en els pròxims dos anys, tant internament com en polítiques públiques. El seguiment del pla es fa a través de la Comissió d’Igualtat Municipal.

Entre els compromisos pels propers dos anys destaquen: l’aprovació del Pla d’Igualtat de Gènere, l’elaboració del Protocol intern contra l’assetjament sexual, programes formatius pel foment de l’ocupació femenina, campanyes de sensibilització, incorporació de la perspectiva de gènere en l’elaboració i gestió de pressupostos municipals, urbanisme amb visió de gènere, entre d’altres.

 

Darrera actualització: 8.04.2022 | 13:08