Sant Esteve Sesrovires se suma el 28 de juny a la commemoració del Dia de l’Orgull LGTBI

Dilluns, 27 de juny de 2022 a les 13:30

L’Ajuntament de Sant Esteve Sesrovires s’adhereix el 28 de juny a la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, en record dels aldarulls ocorreguts en aquesta data al 1969 a Stonewall (Estats  Units).  Demà dimarts  es realitzarà un taller per prevenir la LGTBIfòbia i es penjarà la bandera LGTBI al balcó de l’Ajuntament.

La regidoria d’Igualtat, Polítiques Feministes i LGTBI organitza, amb motiu del Dia de l’Orgull, un taller de prevenció de l’LGTBIfòbia. Aquesta activitat, especialment adreçada a joves i adults, vol aprofundir i treballar en la diversitat sexual i, alhora, posar en dubte els estereotips actuals. La idea és conèixer els conceptes bàsics sobre diversitat afectiva sexual i de gènere, treballar els prejudicis, mites i estereotips associats al col·lectiu LGTBIQ+ i proporcionar unes recomanacions de prevenció, detecció i intervenció que pot fer la ciutadania. Tindrà lloc el 28 de juny, a les 18.30 hores, a la sala Domènech i Estapà.

A més, l’Ajuntament s’ha adherit a la Declaració Institucional de la Diputació de Barcelona sobre el Dia per a l’Alliberament i l’Orgull LGTBI.  El text alerta sobre l’augment de les agressions contra les persones d’aquest col·lectiu (1.155 incidència de l’LGTBIfòbia des del 2014 i 84 en el que portem de l’any).  La declaració referma el compromís de les institucions amb el col·lectiu LGTBI i el compromís per continuar treballant per uns municipis lliures i diversos.

Com cada any, la bandera del moviment LGTBI onejarà al balcó de l’Ajuntament durant el 28 de juny.

D’altra banda, la regidoria també convida a la ciutadania a participar en els actes organitzats per la Diputació de Barcelona, com ara la taula rodona "Acompanyament a adolescents LGTBI des dels municipis" el proper dia 28 de juny de 12.15h a 13.45h en format virtual. La inscripció s’ha de realitzar en aquest enllaç www.diba.cat/lgtbi

 

 

Darrera actualització: 27.06.2022 | 14:08